Hlavní obsah

Křičela, prosila, ale stejně jsme ji znásilnili. Táta ji pak zabil. Lhostejnost výpovědí teroristů z Hamásu bere dech

Křičela, prosila, ale stejně jsme ji znásilnili. Nejdřív otec a potom já s bratrancem, popisuje osmnáctiletý Abdalláh, příslušník teroristické organizace Hamás. Izraelská armáda zadržela nejen Abdalláha, ale i jeho otce, sedmačtyřicetiletého Džamala. Z jejich výpovědí tuhne v žilách krev.

Foto: Izraelské obranné síly (IDF)

Osmnáctiletý Abdalláh Rádí bez známek emocí líčí vyšetřovateli, jak se svým otcem Džamálem znásilňovali a vraždili izraelské civilisty.

Článek

Voják se mladíka ptal, který z nich ženu znásilnil jako první. Ten přiznal, že to byl jeho otec. „Pak jsme ji s Ahmedem taky znásilnili. Bylo jí asi kolem třiceti let,“ dodal.

Ve vedlejší místnosti mezitím vypovídal jeho otec Džamál. „Křičela, plakala, ale udělal jsem, co jsem udělal. Znásilnil jsem ji. Pistolí jsem ji donutil, aby se svlékla. Pamatuji si, že měla na sobě džínové šortky, to je asi tak všechno,“ popsal.

„Lehnul jsem si na ni, líbal jsem ji. Vniknul jsem do ní a pak jsem se udělal. Trvalo to asi patnáct minut,“ vypověděl klidně.

Ještě před tím vylíčil, jak zastřelil manželský pár. „V prvním domě jsem našel ženu a jejího manžela. Zasáhli jsme je střelbou a zabili je. Mohlo jim zhruba táhnout na padesátku,“ vypověděl.

Syn ale svého otce udal. „Zabil ji můj otec,“ pronesl Abdalláh ve své výpovědi s nulovou empatií.

„Můj otec ji znásilnil, po něm já a pak můj bratranec. Pak jsme odešli, ale můj otec ji zabil poté, co jsme ji znásilnili,“ vylíčil Abdalláh chladně své počínání. „Před ní jsme znásilnili ještě jednu holku. Zabil jsem dva lidi a znásilnil dvě ženy a vniknul jsem do pěti domů,“ vypočítal své „zásluhy“.

Případ se stal osudného 7. října, kdy teroristé Hamásu přepadli Izrael. Při útoku zahynulo více na 1200 lidí, většinou civilistů, a uneseno bylo 252 rukojmí. Abdalláh, Džamál a bratranec Ahmad spolu s dalšími útočníky si vynutili vstup do kibucu Nir Oz.

„V každém domě, kde jsme někoho našli, jsme ho buď zabili, nebo unesli,“ přiznal Džamál.

Terorismus se vyplácí, zlobí se Izrael. Stahuje velvyslance z Norska, Irska a Španělska

Blízký a Střední východ

Pro vyslýchající bylo naprostým šokem, s jakou věcností a bez jakéhokoliv projevu emocí popisují vraždění nevinných civilistů, znásilňování žen, které okamžitě stříleli, jakmile s nimi byli hotovi. Po výčitkách svědomí ani stopy. Jejich výpovědi jsou chladné a překypují lhostejností.

Na propalestinských demonstracích v Evropě i v Americe často zaznívá argument, že útok Hamásu na Izrael ze 7. října byl oprávněným projevem odporu proti okupaci. Mnozí zastánci Palestinců také tvrdí, že o znásilňování a vraždění izraelských civilistů neexistují žádné důkazy.

Izraelské rodiny zveřejnily drastické video z únosu mladých vojákyň

Blízký a Střední východ

Výběr článků

Načítám