Hlavní obsah

Kolem Aleppa už zase padají bomby, poprvé od evakuace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek
Aktualizováno

Syrské letectvo v pátek znovu udeřilo na oblasti kontrolované povstalci poblíž města Aleppa. Informovali o tom opoziční aktivisté ze Syrské organizace pro lidská práva (SOHR), kteří se zatím nezmiňují o žádných obětech. Jde o první nálet po nedávném ukončení evakuace povstalců a civilistů z města.

Foto: Reuters

Ruiny Aleppa

Článek

Letectvo zasáhlo venkovní oblasti a také západní, jihozápadní a jižní část Aleppa, uvedla s odkazem na SOHR agentura Reuters. SOHR dění v Sýrii sleduje z Británie a tvrdí, že má v Sýrii síť informátorů.

Ve čtvrtek z Aleppa odjel poslední konvoj s povstalci a civilisty. Syrská armáda oznámila, že se město vrátilo pod kontrolu vlády, čímž byla ukončena čtyři roky trvající nadvláda povstalců nad některými částmi tohoto druhého největšího syrského města.

Reklama

Související témata:

Související články

Evakuace syrského Aleppa byla znovu obnovena

Povstalecké oblasti syrského města Aleppo začaly opět opouštět autobusy vezoucí evakuované syrské povstalce i civilisty. Informovala o tom agentura Reuters...

Asad ovládl Aleppo

Druhé největší syrské město Aleppo je opět pod kontrolou vlády, oznámila ve čtvrtek syrská armáda. Skončila tak čtyři roky trvající nadvláda povstalců nad...

Výběr článků

Načítám