Hlavní obsah

Izrael ostřeloval Hizballáh, na Západním břehu měli zemřít tři Palestinci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Izrael v noci na čtvrtek znovu ostřeloval pozice ozbrojenců z Hizballáhu na jihu Libanonu. Uvedl to server deníku Ha'arec. Na Izraelem okupovaném Západním břehu izraelské síly měly podle agentury Reuters zabít tři Palestince, včetně dvou mladistvých.

Foto: Profimedia.cz

Hranice Izraele a Libanonu se již poněkolikáté staly místem vzájemného ostřelování

Článek

Při útocích na jih Libanonu šlo podle Izraelských obranných sil (IDF) o reakci na protitankovou palbu na izraelskou pohraniční vesnici Kfar Roš ha-Nikra, uvedl deník Ha'arec, podle kterého IDF při odvetném ostřelování cílily na pozorovací stanoviště Hizballáhu.

Mezi oběťmi na Západním břehu mají být 14letý chlapec, jenž měl být zasažen kulkou do hlavy v uprchlickém táboře jižně od Betléma, a 16letý mladík, který údajně podlehl střelným zraněním ve městě Tulkarm. Třetím mrtvým má být 21letý muž, jenž měl zemřít při zásahu izraelských jednotek ve vesnici západně od Ramalláhu, uvedlo s odvoláním na palestinskou agenturu WAFA Reuters.

Izrael se k těmto případům zatím nevyjádřil. V posledních dnech se ale pravidelně Palestinci v této oblasti dostávají do střetů s izraelskými silami, když protestují proti izraelským útokům na Pásmo Gazy, při nichž dosud zemřelo kolem 3500 lidí.

Izrael masivními nálety reaguje na překvapivý a krvavý útok palestinského teroristického hnutí Hamás ze 7. října, který si vyžádal na 1400 životů, převážně izraelských civilistů.

Mezi oběťmi běsnění Hamásu je 22letý Čech

Blízký a Střední východ

Reklama

Výběr článků

Načítám