Hlavní obsah

Izrael opět zpřísňuje opatření, zavádí noční zákaz vycházení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Izraeli začne od středečního večera platit noční zákaz vycházení. Opatření, jež vstoupí v platnost v předvečer osmidenního židovského svátku chanuka, má pomoci zpomalit šíření koronavirové nákazy. S odvoláním na pondělní prohlášení kanceláře izraelského premiéra Benjamina Netanjahua o tom informovala agentura AFP.

Foto: Ammar Awad, Reuters

Ortodoxní židé na pohřbu rabína na začátku prosince

Článek

Během nočního zákazu vycházení, který by podle zpravodajského webu The Times of Israel měl platit tři týdny, budou zavřené obchody a další podniky, které přijímají zákazníky. Omezen bude také pohyb mezi městy.

Izrael letos zavedl plošnou uzávěru již dvakrát. V zemi se přitom ještě uvolňují poslední restrikce zavedené v září. Od začátku pandemie se nákaza koronavirem v devítimilionovém Izraeli potvrdila u více než 346 490 lidí, z nichž na 2900 zemřelo. Počty nakažených opět stabilně přibývají od začátku listopadu, minulý týden přitom denní nárůsty nemocných překonávaly hranici 1000.

Izrael očekává, že do konce prosince obdrží čtyři miliony dávek vakcíny firem Pfizer a BioNTech, jejíž použití už schválila Británie. Prezident Reuven Rivlin v pondělí oznámil, že první dávky očkovací látky by do země měly dorazit v nadcházejících dnech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám