Hlavní obsah

Izrael bombardoval podzemní tunely Hamásu. Zaútočil i na dům vojenského šéfa

– Jeruzalém/Ramallah
Novinky, mso

Izraelské letectvo v noci na čtvrtek bombardovalo desítky cílů v systému podzemních tunelů využívaných radikálním hnutím Hamás v Pásmu Gazy. Směrem na Izrael bylo podle tamních obranných sil (IDF) vypáleno přes noc 80 raket, nicméně v posledních šesti hodinách se situace uklidnila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Noční bombardování GazyVideo: AP

 
Článek

„Zaútočili jsme na podzemní tunely Hamásu, stejně tak na dům velitele vojenského křídla Muhammada Dífa, výrobny zbraní a odpalovacích stanic raket,“ uvedl mluvčí IDF.

V Pámsu Gazy v noci přibylo několik mrtvých, celková bilance se podle izraelského deníku Ha’arec vyšplhala na 227 obětí na straně Palestiny a 12 na straně Izraele.

Biden mluvil s Netanjahuem: Ještě dnes očekává deeskalaci konfliktu

Amerika

Podle Mousy Abú Marzúka z politického křídla Hamásu se vyhrocená situace mezi Izraelem a Hamásem uklidní „v průběhu jednoho či dvou dnů“. Uvedl to pro americkou stanici CNN. Izrael zatím tato slova nikterak nekomentoval.

Foto: Tsafrir Abayov, ČTK/AP

Izraelští vojáci bombardují Pásmo Gazy

Konflikt mezi Izraelem a Hamásem vládnoucím v Pásmu Gazy se rozhořel minulé pondělí. Hamás na území Izraele vypálil několik tisíc raket, židovský stát odpovídá nálety a ostřelováním pozic Hamásu.

Ke klidu zbraní vyzvali ministři zahraničí Evropské unie i Spojené státy.

Reklama

Výběr článků

Načítám