Hlavní obsah

Bývalého trenéra fotbalové Chelsea obvinily ženy v Izraeli ze sexuálního obtěžování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeruzalém

Izraelská policie a světová fotbalová federace FIFA se začaly zabývat obviněním, že známý trenér Avram Grant sexuálně obtěžoval ženy. Několik z nich bývalého kouče londýnské Chelsea nařklo z nevhodných návrhů v nedělním vysílání televizní stanice Channel 12.

Foto: Profimedia.cz

Izraelský fotbalový trenér Avram Grant

Článek

V pořadu se uvádělo, že 66letý Grant se pokoušel dotýkat žen a líbat je proti jejich vůli.

Údajně se je snažil přesvědčit k sexu a naznačoval, že odmítnutí by mohlo ublížit jejich kariérám. Jedna z žen řekla, že jí Grant poslal množství obtěžujících textových zpráv a že je toto jeho chování veřejným tajemstvím.

Grant je podle agentury AP mimořádně vlivnou postavou v izraelském sportu.

V letech 2007 a 2008 trénoval Chelsea a dovedl tým s Petrem Čechem v brance do finále Ligy mistrů. Koučoval také Portsmouth, West Ham a národní mužstva Izraele a Ghany.

Bývalá tenisová jednička obvinila čínského politika ze zneužívání. Slehla se po ní zem

Svět

Loni v prosinci Grant vedl tým světových legend v sestavě s prezidentem FIFA Giannim Infantinem v exhibičním zápase proti výběru arabských legend v Dauhá.

„Vzhledem k povaze obvinění se touto záležitostí začne zabývat etická komise FIFA. Chceme zdůraznit, že když jde o nevhodné chování a zneužívání ve fotbale, bere FIFA všechna obvinění velmi vážně,” uvedla světová federace pro agenturu AP.

Grant v prohlášení pro Channel 12 uvedl, že se vždy snažil chovat s respektem ke každému, s nímž se setkal.

„Nikdy jsem neměl v úmyslu chovat se k nějaké ženě nespravedlivě nebo jí ublížit. Každému, kdo se kvůli mně cítil nepříjemně nebo zraněně, se z hloubi srdce omlouvám,” prohlásil.

Reklama

Výběr článků

Načítám