Hlavní obsah

Bojovníci Islámského státu zabili přes sedmdesát syrských vojáků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Damašek
Aktualizováno

Při útocích radikálů z Islámského státu (IS) v Sýrii zemřelo za posledních 24 hodin přes 70 vládních vojáků. Informovala o tom agentura AFP s odvoláním na opoziční Syrskou organizaci pro lidská práva (SOHR). Více než dvě desítky civilistů podle této organizace zahynuly při pátečním bombovém atentátu v kurdské lokalitě v provincii Hasaká na severovýchodě Sýrie.

Foto: Reuters

Bojovník kurdských milicí YPG na ozbrojeném pick-upu. Ilustrační snímek

Článek

Radikálové útočili na příslušníky armády prezidenta Bašára Asada v centrálních provinciích Hamá a Homs. Není jasné, zda přitom zahynuli i nějací členové IS.

Krvavý incident se odehrál během kurdského shromáždění v Hasaká, kde sebevražedný útočník odpálil výbušninu v davu oslavujícím páteční kurdský Nový rok. Zemřelo přes 20 lidí, desítky dalších byly zraněny.

Foto: Novinky.cz s použitím Reuters

Oblasti v Sýrii ovládané různými skupinami

Hasaku ovládal od loňska Islámský stát, letos se město i jeho okolí podařilo kurdským milicím YPG osvobodit.

Milice v oblasti také zlikvidovaly teroristické buňky, uvedl 18. března web AraNews.

Syrský konflikt, který trvá od jara 2011, má na kontě více než 200 000 mrtvých a milióny uprchlíků. Na části syrského území bojuje syrská armáda proti povstalcům, kteří už téměř čtyři roky usilují o svržení Asada. Ozbrojenci z IS využili nepřehlednou situaci v zemi a obsadili část území, zejména na severu Sýrie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám