Hlavní obsah

Blízký východ přišel o třetí kabel, který ho spojuje s internetem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOMBAJ

Problémy s výpadkem internetu na Blízkém východě neustávají. Poté, co ve středu kotva lodi u egyptských břehů poškodila dva podmořské kabely, oznámil v pátek indický operátor FLAG Telecom, že byl v Perském zálivu přerušen třetí kabel.

Foto: Profimedia.cz

Článek

FLAG uvedl, že se spojení přerušilo asi 56 kilometrů od Dubaje. Příčina poškození není jasná, důvodem může být špatné počasí.

Oprava poškozených kabelů může trvat další týden.

Podle indické asociace internetových služeb se v pátek celý servis FLAG přepojil na jiný podmořský kabel. Další indický internetový operátor VSNL uvedl, že většinu napojení na Blízký východ a severní Afriku obnovil během 24 hodin po středeční poruše.

Výpadek ovlivnil činnost řady lidí a firem. Vedle uživatelů v Egyptě měli problémy s připojením lidé a firmy v Kataru, Saúdské Arábii, Kuvajtu, Bahrajnu nebo ve Spojených arabských emirátech. Žádné problémy naopak neměl Izrael, protože jeho síť je propojena s Evropou jiným podmořským kabelem. Bez omezení funguje rovněž internet v Libanonu a v Iráku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám