Hlavní obsah

Atentátníci zabíjeli v Bákubě Iráčany pomáhající USA

Novinky, aš, Novinky, DPA, BBC
BAGDÁD

Sunnitští vůdci, kteří se přidali v Iráku na stranu Američanů, se ve středu stali obětí dalšího atentátu. Vzbouřenci napojení na al-Kajdu zaútočili na kanceláře Revolučních brigád 1920, jak si sunnitská skupina říká, a zabili tři její členy. Jde o druhý útok v Bákubě během dvou dnů. Při prvním zahynulo deset osob.

Článek

Ve středu vzbouřenci nastražili nálože u kanceláří a pak je odpálili. Tři lidé byli zabiti a další dva zraněni.

V úterý v Bákubě sebevražedný atentátník zaútočil na pohřební průvod a zabil deset lidí. Pohřbívání byli otec a syn, kteří se přidali k sunnitské skupině bojující proti radikálům. Útočník, který měl na sobě vestu s výbušninami, se odpálil přímo v pohřebním průvodu.

Bákuba, ležící asi 60 kilometrů severovýchodně od Bagdádu, čelí v posledních týdnech nárůstu atentátu, protože do hlavního města provincie Dijála se stahují vzbouřenci vytlačení z Bagdádu a provincie Anbár.

Při bezpečnostní akci v Bákubě mezinárodní síly vedené Američany zabily dva lidi podezřelé z terorismu a další čtyři zadrželi.

Reklama

Související témata:

Související články

Mohutný výbuch poškodil v Iráku 15 domů

Mimořádně mohutnou nálož použil při sobotním útoku sebevražedný atentátník ve městě Bajdží na severu země. Exploze poškodila 15 domů a zničila 11 aut. Výbuch...

Výběr článků

Načítám