Hlavní obsah

Americká loď vypálila v Perském zálivu varovné výstřely

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

Americká hlídková loď USS Firebolt vypálila v pondělí v Perském zálivu varovné výstřely, když se k ní na pouhých 62 metrů přiblížila loď íránských revolučních gard. Uvedla to stanice CNN s odvoláním na mluvčí Páté flotily amerického námořnictva Rebeccu Rebarichovou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Americká loď vypálila v Perském zálivu varovné výstřely po blízkém střetu s íránskou lodíVideo: Reuters

 
Článek

K americké hlídkové lodi USS Firebolt a kutru americké pobřežní stráže Baranoff se v pondělí přiblížily tři rychlé íránské čluny. Navzdory výzvám z můstku a houkání lodní sirény se nevzdalovaly, USS Firebolt proto vypálil varovné výstřely. Íránské lodě se pak stáhly do bezpečné vzdálenosti.

„Během setkání americké síly aktivně komunikovaly s čluny revolučních gard a prováděly předem naplánované reakce, aby snížily riziko, vyhnuly se kolizi a snížily napětí,“ uvedla Rebarichová.

Íránské rychlé čluny se nebezpečně přiblížily k americkým lodím

Blízký a Střední východ

Je to už podruhé v krátké době, co íránské revoluční gardy obtěžovaly americké lodě v Perském zálivu, 2. dubna se ke dvěma lodím americké pobřežní stráže přiblížila čtyři plavidla revolučních gard včetně tří rychlých člunů. Tehdy ale stačilo houkání sirén.

Reklama

Výběr článků

Načítám