Hlavní obsah

Bleskové záplavy proměnily New York v jezerní krajinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bleskové záplavy zasáhly New York poté, co se ve městě a jeho okolí spustil nebývale silný déšť. Některé dálniční úseky a silnice se proměnily v jezerní krajinu a letiště LaGuardia, které odbavuje převážně vnitrostátní spoje, muselo dočasně uzavřít jeden terminál.

New York zasáhly po silných deštích bleskové záplavyVideo: Reuters

 
Článek

Voda podle agentury AP zaplavila také některé stanice podzemní dráhy a způsobila chaos v dopravě. Polovina linek metra je částečně nebo úplně uzavřená, nevyjela ani část autobusů městské hromadné dopravy. „Služba na naší síti je vážně narušena kvůli extrémnímu dešti,“ uvedl dopravní podnik MTA.

Na mnoha ulicích se na Manhattanu, v Brooklynu a Queensu vytvořily hluboké louže. Neprůjezdné byly i některé podjezdy mostů. Déšť by měl podle předpovědi vydržet minimálně do sobotní noci.

Foto: Mike Segar, Reuters

Velká voda na předměstí New Yorku v Larchmontu

Starosta osmimilionového velkoměsta Eric Adams vyzval obyvatele, aby pokud možno zůstali doma, zatímco newyorská guvernérka Kathy Hochulová vyhlásila stav nouze. „Potýkáme se s událostí, která ohrožuje životy,“ varovala guvernérka.

Foto: Bing Guan, Reuters

Zaplavené ulice v Rau Court v Queensu

Ponuré ulice i ve dne

V noci na pátek spadlo v New Yorku až 130 milimetrů srážek a během dne meteorologové očekávali dalších 180 milimetrů. Hustá oblačnost způsobila, že ulice vypadaly ponuré i během dne.

Se záplavami se potýká i město Hoboken ve státě New Jersey a další oblasti v okolí města New York. Podle úřadů zatím nejsou hlášeni žádní zranění ani oběti.

V Řecku řádí další ničivá bouře

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám