Hlavní obsah

Baskický terorista měl plánovat atentát na španělského krále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MADRID

Jeden z členů separatistické organizace Baskicko a jeho svoboda (ETA), který byl zadržen o víkendu, loni připravoval atentát na španělského krále Juana Carlose. Uvedl to ve středu list El Mundo, podle kterého teroristům záměr nevyšel, protože vedení ETA útočníkovi včas neposlalo speciálně upravenou pušku.

Foto: Roman Smékal

Benecký a Drtil před finálovým duelem TOP RGP

Článek

Atentát měl provést loni v dubnu na ostrově Mallorca. List napsal, že podezřelý terorista si v několikaměsíčním předstihu osvojoval dovednosti v kurzu pro ostřelovače.

Útok měl být podle plánů ETA proveden v aréně pro býčí zápasy v Palma de Mallorca, správním středisku ostrova. Tam Juan Carlos bydlel v době, kdy se konalo tenisové utkání Davisova poháru mezi Španělskem a Nizozemskem.

Teroristická organizace španělských Basků připravovala atentát na krále už před deseti lety. Pachatele, kteří ho chtěli zavraždit, ale tehdy bezpečnostní síly zatkly. Tehdy atentátníci na Juana Carlose údajně už mířili, ale nevystřelili, neboť neměli jasno o útěku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám