Hlavní obsah

Balerínková Annamária bude opět trénovat

Bratislava

Nadějná sportovkyně Annamária Horváthová (16) z osady u východoslovenského města Moldava nad Bodvou by měla opět začít trénovat. Web pluska.sk v úterý informoval, že bude mít nového trenéra.

Foto: Facebook Michal Šimečka

Annamária Horváthová se zlatou medailí

Článek

Nového trenéra pro Annamárii vyjednává nezařazený poslanec slovenského parlamentu Tomáš Taraba, který chce nadějnou běžkyni podporovat. Annamárii od začátku sportovní kariéry trénoval Norbert Pecze, který vyjádřil nespokojenost, že bude mít nového trenéra.

„S manželkou jsme se jí věnovali, jako kdyby byla členkou naší rodiny. Co myslíte, kdo jí vyřizoval osobní doklady nebo vyšetření u obvodního či zubního lékaře? Já si na to vzal dovolenou. A teď se dovím, že někdo cizí jí shání nového trenéra? Jsem z toho smutný a znechucený,“ řekl Pecze.

Běžecká kariéra nadějné Annamárie se komplikuje. V 16 letech je těhotná

Koktejl

Annamária otěhotněla se svým přítelem Sebastiánem, který ji pak opustil. Následně potratila, informoval slovenská média.

Její matka Izabela má ve věku 38 let sedm dětí a jednoho vnuka. Rodina dostává sociální dávky ve výši 340 eur (necelých 8600 korun) měsíčně. Annamária nenastoupila v září do školy v Moldavě nad Bodvou a podle zástupkyně ředitelky přestala být žačkou školy. Je jí totiž 16 let a tím podle zákona skončila povinná školní docházka.

Annamária neměla ani na tenisky, nyní je mistryní Slovenska

Evropa

Příběh Annamárie měl pohádkový začátek, když jako třináctiletá zvítězila v místním běžeckém závodě na 750 metrů. Běžela přitom ve starých prošlapaných balerínkách, protože na sportovní obuv neměla rodina peníze. Později se Annamária stala dorosteneckou mistryní Slovenské republiky v běhu na 1500 metrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám