Hlavní obsah

Běžecká kariéra nadějné Annamárie se komplikuje. V 16 letech je těhotná

Slibná kariéra běžkyně Annamárie Horváthové (16) z romské osady u východoslovenského města Moldava nad Bodvou se komplikuje. Mladá dívka, která před časem upoutala pozornost tím, že dokázala porážet soupeřky, i když kvůli chudým poměrům běhala v balerínkách, je podle deníku Nový čas těhotná, a sport tak bude muset na nějaký čas odsunout stranou.

Foto: Facebook/Centrum volného času Cvrček

Annamária Horváthová v době, kdy se stala dorosteneckou mistryní Slovenska

Článek

List konstatuje, že si vybralo svou daň sociální prostředí, ve kterém dívka vyrůstá. „Annamária, která nedávno oslavila 16. narozeniny, deníku Nový čas potvrdila, že je v požehnaném stavu. Otěhotnět měla s přítelem, s nímž randila 10 měsíců,“ uvedl list.

Nadějná sportovkyně deníku přiznala, že na dítě asi zůstane sama, protože s přítelem se rozešli. „Má teď jinou,“ uvedla smutně Annamária.

Mladá romská běžkyně je dorosteneckou mistryní Slovenské republiky v běhu na 1500 metrů. Už v roce 2018 vyhrála místní běžecké závody na 750 metrů tak, že předstihla své soupeřky o celé jedno kolo. Na rozdíl od soupeřek přitom běžela ve starých prošlapaných balerínkách, protože na sportovní obuv neměla rodina peníze.

Annamária neměla ani na tenisky, nyní je mistryní Slovenska

Evropa

Annamária vyrůstá v nuzných poměrech s dalšími šesti sourozenci a rodina dostává sociální dávky ve výši 340 eur (8700 korun) měsíčně. Její příběh zaujal celé Slovensko, na začátku školního roku 2018/2019 dostala darem novou sportovní obuv, aby mohla svůj talent dál rozvíjet.

Mladé dívce nabídl své služby trenér Norbert Pecze, synovec známého fotbalového trenéra Karola Peczeho. Trenér přiznává, že v čase pandemie to bylo s tréninkem těžké, protože osada byla kvůli výskytu covidu-19 uzavřená.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám