Hlavní obsah

Australský senátor, který po masakru kritizoval migraci, dostal vejcem a porval se

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australský senátor Fraser Anning, který čelí ostré kritice za svůj výrok o novozélandském krveprolití, se stal v sobotu terčem útoku mladíka, který o jeho hlavu rozbil vejce, uvedl The Guardian. Politik si to nenechal líbit, což zachytily kamery.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výtržník rozbil australskému senátorovi o hlavu vejceVideo: Reuters

 
Článek

Anning v prohlášení během pátečního dne označil na Twitteru za hlavního viníka masakru, jehož terčem byli muslimové a při němž zahynuly desítky lidí, migrační vlnu, která údajně na Nový Zéland přivedla fanatické muslimy. Občané se prý začali bát o svoji bezpečnost.

Senátor se ihned setkal za svá slova s ostrou kritikou napříč celým politickým spektrem. Vznikla i petice za jeho odvolání z funkce senátora státu Queensland, kterou už podepsalo více než čtvrt milionu lidí.

Mladík napadl senátora vejcem

V sobotu se stal senátor terčem 17letého mladíka, zda právě kvůli svému poslednímu prohlášení, zatím není jasné.

Při jednom rozhovoru pro média subtilní mladík k politikovi, kterého si natáčel na mobilní telefon, přistoupil a zničehonic mu rozbil o hlavu vejce, což si Anning nenechal líbit.

Konflikt přerostl v šarvátku, u které museli nakonec zasahovat policisté. Ti mladíka zadrželi, ale později opět propustili na svobodu. Případem se nadále bude zabývat policie.

Při teroristickém útoku v novozélandském městě Christchurch zahynulo po útoku v mešitách a jejich okolí nejméně 49 osob a dalších 11 je v kritickém stavu.

Výběr článků

Načítám