Hlavní obsah

Angelina Jolie se vyjádřila ke Gaze. Nejdřív jí vynadal její otec, pak i izraelský prezident

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hollywoodská hvězda Angelina Jolie (48) se dostala pod palbu za svá prohlášení o izraelské válce proti Hamásu. Nejprve od svého otce Jona Voighta (84), nyní dokonce od izraelského prezidenta Jicchaka Herzoga (63).

Foto: Profimedia.cz

Angelina Jolie (zcela vpravo) mezi jemenskými uprchlíky

Článek

„Angelina Jolie nenabízí izraelskému lidu žádnou možnost obrany,“ vysvětlil Herzog podle listu Bild v jednom rozhovoru.

Co se stalo? Angelina Jolie se k současné situaci v Izraeli vyjádřila na svém instagramovém profilu. V prvním příspěvku odsoudila „teroristický útok“ Hamásu, aniž by ho označila za teroristickou organizaci. Napsala, že ji „smrt tolika nevinných civilistů rozhořčila“. „Modlím se za okamžitý a bezpečný návrat rukojmích,“ podotkla.

Jolie: Gaza je vězení

Ve druhém příspěvku Jolie napsala k fotografii, která zachycuje oblast v Gaze po zásahu raketou: „Toto je záměrné bombardování uvězněného obyvatelstva, které nemá kam utéct. Gaza je již téměř dvě desetiletí vězením pod širým nebem a rychle se stává masovým hrobem.“

Izraelské údery v Gaze si podle palestinských zdrojů vyžádaly již přes 10 tisíc mrtvých.

Angelina Jolie chce v televizi učit mladé, jak poznat fake news

Film

Otec Jon Voight: Jsem velmi zklamaný

Pozoruhodné je, že se ozval především její otec herec Jon Voight („Návrat domů“) - a to velmi jasně: „Jsem velmi zklamaný, že moje dcera, stejně jako mnoho dalších, nemá pochopení pro Boží čest a Boží pravdy,“ řekl ve videu zveřejněném na své stránce na Instagramu.

„Jde o zničení svaté země“, pokračoval Voight. „Izrael musí chránit svůj lid a svou půdu. Tuto zemi napadl nelidský teror namířený proti nevinným ženám a dětem“.

Herzog: Myslím, že v Gaze nikdy nebyla

Do debaty zasáhl také izraelský prezident Herzog, který ve svém prohlášení reagoval na hereččin výrok, že Gaza je vězení pod širým nebem. „Gaza je vězení, ale ne kvůli Izraeli. Izrael se z Gazy stáhl. Gaza je íránská základna infiltrovaná terorem,“ prohlásil.

Herzog uvedl, že s výroky Angeliny Jolie nesouhlasí ve všech ohledech. „Myslím, že v Gaze nikdy nebyla, nikdy se nepodívala na situaci na místě,“ řekl Herzog v rozhovoru s britským novinářem Piersem Morganem. Dále pokračoval: „V Gaze je válka, ale není tam žádná humanitární krize, která by lidem neumožňovala přežít.“

Herzog se v rozhovoru také zamýšlel nad tím, jak by věci mohly pokračovat po válce: „Snad výsledek této války umožní lidem v Gaze žít slušný a dobrý život v jiném režimu, který umožní posun k míru.“

Angelina Jolie musela na Ukrajině prchnout do krytu

Válka na Ukrajině

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám