Hlavní obsah

Zraněná žena čekala po nehodě pět dní na záchranu, pila vodu sraženou na vlasech

Novinky, alt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Central City

Dvaapadesátiletá Cynthia Blair-Hooverová přežila po automobilové havárii s 11 zlomenými žebry, poškozenými plícemi a zlomeným obratlem pět dní na opuštěném místě v americkém státě Colorado. Vážná zranění ji bránila v pohybu, ale přežila díky vodě, která se jí srážela ve vlasech.

Článek

Blair-Hooverová se 10. září zřítila se svahu se svým vozem Volkswagen Passat u města Central City poté, co jí přes cestu přeběhl jelen a ona ztratila nad řízením kontrolu. Auto spadlo se svahu, několikrát se převrátilo a skončilo mezi stromy.

Žena zůstala na zcela opuštěném místě pět dní. V noci byly teploty pod bodem mrazu, pršelo, déšť umrzal, okolní krajinu halila mlha. Po pěti dnech k Cynthii dolehly hlasy a podařilo se jí doplazit se asi 400 metrů k opuštěnému dolu, který nyní funguje jako turistická atrakce. Návštěvníci zaslechli její volání a přivolali pomoc.

"Měla zatracenou vůli žít. Je neuvěřitelné, jak mohla přežít mrazy, mlhu i déšť," řekl velitel hasičů Gary Allen. Když Cynthii našli, měla celý obličej od bláta, jak se ve špatném počasí snažila doplazit směrem k hlasům, které slyšela. Přes všechno, co prožila, byla stále při vědomí a se svými zachránci komunikovala.

Kromě počasí ji po havárii ohrožovala i divoká zvířata. Záchranářům řekla, že u sebe měla golfovou hůl, kterou se snažila zvířata, která ji možná chtěla napadnout, odradit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám