Hlavní obsah

Žloutenkář plivl na sestru, chtěli ho obvinit z pokusu o vraždu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anchorage

Američan z Aljašky nakažený žloutenkou typu C byl obviněn z napadení nemocniční sestry, na kterou v pondělí plivl, když mu bránila, aby si ublížil. Původně byl obviněn z pokusu o vraždu, pak ale byl trestný čin překvalifikován, uvedly Anchorage Daily News.

Foto: Profimedia.cz

Policie na Aljašce u narkomana

Článek

Policie uvedla, že devětadvacetiletý Andre L. LaFrance „záměrně přenesl nebezpečné tělní tekutiny na zaměstnance nemocnice“. Muž z Wasilly byl v neděli hospitalizován kvůli předávkování drogami. Po propuštění se do nemocnice vrátil a řekl, že se chce zabít nebo si ublížit, uvedl policista Ryan Mattingley. Zdravotníci mu v tom bránili. Když ho ovládli, plivl na sestru. O své nemoci přitom věděl.

LaFrance byl zadržen a je na samotce ve vazební cele. Vězeňská stráž také přijala speciální bezpečnostní opatření, aby LaFrance nemohl nakazit žádného z dozorců. Muž ale zůstává pod dohledem, protože je podle psychiatrů psychicky velmi labilní a mohl by se znovu pokusit o sebevraždu.

Žloutenka typu C je vysoce nakažlivá, obtížně se léčí a často zanechává trvalé následky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám