Hlavní obsah

Střelba na place jako nešťastná náhoda. Zhroucený Baldwin opustil po výslechu policii

Tragická událost, kdy hollywoodská hvězda Alec Baldwin při natáčení westernu Rust omylem zastřelil hlavní kameramanku Halynu Hutchinsovou a postřelil režiséra filmu Joela Souzu, zatím nemá žádného zatčeného ani obviněného, píše server týdeníku Focus. Policie v Santa Fe už herce vyslechla. Agentura Reuters s odkazem na odborovou organizaci uvedla, že zbraň obsahovala jeden ostrý náboj.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Alec Baldwin na snímku z letošního září

Článek

„V současné chvíli zřejmě neexistuje žádný důkaz o úmyslném jednání. Pan Baldwin byl vyslýchán vyšetřovateli,“ řekl Juan Rios, mluvčí šerifa ze Santa Fe a pokračoval: „Přišel dobrovolně a poté, co ukončil výslech, budovu opustil. Nebylo vzneseno žádné obvinění a nedošlo k žádnému zatčení.“

Americká média popisují, že Baldwin je ve špatném psychickém stavu. Například deník Santa Fe New Mexican napsal, že herec opustil policii ve velmi rozrušeném stavu. Reportér deníku uvedl, že viděl na vlastní oči, jak Baldwin opustil policii v slzách.

Jeho mluvčí později sdělil, že „na place v Novém Mexiku se stala nehoda a šlo o selhání rekvizitní střelné zbraně se slepými náboji“. Zbraň se slepými náboji nemá ale takovou průraznost, aby dokázala zabít člověka na delší vzdálenost, podotýká agentura AP.

Všichni herci a celý štáb jsou dnešní tragédií úplně zničení, rodině Halyny a jejím blízkým vyjadřujeme upřímnou soustrast. Natáčení filmu jsme zastavili na neurčito.
prohlášení produkce filmu

„Podle vyšetřovatelů se zdá, že při natáčení jedné scény byla použita zbraň, ze které se střílelo, jako rekvizita," řekl Ríos. Policie ve svém vyjádření nepoužila slovo „nehoda“ a hodnocení incidentu odložila na pozdější dobu, upozornil server Variety.

Foto: Instagram/halynahutchins, Reuters

Zastřelená kameramanka Halyna Hutchinsová

O incidentu jako o nehodě však mluví produkční firma. Zbraň použitá jako rekvizita měla být podle jejího vyjádření nabita slepými náboji. „Všichni herci a celý štáb jsou dnešní tragédií úplně zničení, rodině Halyny a jejím blízkým vyjadřujeme upřímnou soustrast. Natáčení filmu jsme zastavili na neurčito,“ uvedla produkce.

Natáčení filmu Rust, na kterém měl Alec Baldwin zastřelit kameramankuVideo: KOAT, AP

Postřelený režisér byl převezen do nemocnice, ale už byl propuštěn do domácího ošetření. Na Twitteru to uvedla herečka Frances Fisherová, která ve filmu hraje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Záběry s Alekem Baldwinem z roku 2018, kdy rovněž vypovídal na policiiVideo: Reuters/AP

Rust je westernový snímek, který režíruje Joel Souza. Alec Baldwin v něm hraje psance Harlanda Rusta, který přispěchá na pomoc svému 13letému vnukovi odsouzenému na smrt. Příběh je zasazen do 80. let 19. století. Kromě hlavní role se Baldwin na snímku podílí také jako koproducent.

Tragická smrt připomněla incident z roku 1993, kdy po zásahu ostrým nábojem z rekvizitní zbraně ve svých 28 letech zemřel herec Brandon Lee při natáčení thrilleru Vrána.

Je krvavý komiks Vrána prokletý?

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám