Hlavní obsah

Zemřel zpěvák Jerry Lee Lewis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

V 87 letech zemřela v pátek jedna z legend amerického rokenrolu Jerry Lee Lewis. Byl ze stejné generace jako Elvis Presley, uvedla agentura AP. Úmrtí zpěváka potvrdil jeho zástupce Zach Farnum.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák Jerry Lee Lewis

Článek

Lewis zemřel ve svém domě v okresu Desoto ve státě Mississippi. Zpravodajské televizi CNN Farnum sdělil, že zpěvák zemřel přirozenou smrtí.

Lewisovi byla do poslední chvíle po boku jeho sedmá manželka Judith. Podle Farnuma jí zpěvák v posledních dnech říkal, že se smrti nebojí a vítá posmrtný život.

Kariéru Lewise zbrzdilo odhalení, že jeho třetí manželkou byla jeho sestřenice, kterou si vzal, když jí bylo 13 let. Celkově se oženil sedmkrát a měl šest dětí, z nichž dvě zahynuly tragickou smrtí. Kvůli daňovým nesrovnalostem žil několik let v zahraničí.

Jerryho Leeho Lewise proslavily hity jako Great Balls of FireWhole Lotta Shakin' Goin' On. Byl jedním z průkopníků rokenrolu a za své hudební zásluhy byl také oceněn. V roce 1986 byl uveden do rokenrolové síně slávy. Jeho desku All Killer, No Filler: The Anthology zařadil hudební časopis Rolling Stone do pětistovky nejlepších alb všech dob.

Lewis bývá označován za zakladatele piano rocku. Během svých vystoupení leckdy odkopl stoličku, na které seděl, a hrál ve stoje. Občas hrál dokonce nohama nebo si na klavír rovnou sedl. Tento styl si později přisvojili také další světoznámí interpreti jako Billy Joel či Elton John.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám