Hlavní obsah

Zelenskyj se zúčastní inaugurace argentinského prezidenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj se zúčastní inaugurace nového argentinského prezidenta Javiera Mileiho, která se bude konat v neděli ve večerních hodinách v Buenos Aires. Informuje o tom ukrajinský list The Kyiv Post.

Foto: Profimedia.cz

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Článek

„Je (Zelenskyj) na cestě do Argentiny, aby se zúčastnil inaugurace nově zvoleného prezidenta Javiera Mileiho,“ uvedla ve svém prohlášená ukrajinská prezidentská kancelář, podle které Zelenskyj do Buenos Aires odletěl už v sobotu.

Když 19. listopadu Milei překvapivě ovládl volby, Zelenskyj mu v telefonickém hovoru poblahopřál a poděkoval za „jasnou podporu Ukrajiny“, připomíná ukrajinský list.

„Ukrajinci to dobře vnímají a oceňují,“ uvedl tehdy Zelenskyj na síti X. Mileiho kancelář krátce po hovoru zveřejnila prohlášení, ve kterém stálo, že Ukrajina nabídla, že by se Argentina mohla stát hostitelem summitu mezi Ukrajinou a Latinskou Amerikou.

Ruská účast

Nedělního slavnostního ceremoniálu se zúčastní i ruský velvyslanec v Argentině Dmitrij Feoktistov.

„Bylo rozhodnuto, že naši zemi bude zastupovat velvyslanec Ruska v Argentině Dmitrij Feoktistov,“ stojí v prohlášení, na které odkazuje ruská státní agentura TASS.

Říkají mu Blázen. Papeže nazval imbecilem. Argentinským prezidentem se stal uragán s motorovou pilou

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám