Hlavní obsah

Záplavy v Brazílii mají skoro sto obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rio de Janiero

Záplavy a sesuvy půdy způsobené intenzivními dešti v Brazílii mají nejméně 94 obětí, dalších 35 lidí se pohřešuje, uvedla ve středu agentura AFP s odvoláním na prohlášení úřadů. Deště v úterý večer místního času zasáhly brazilské město Petrópolis nedaleko Ria de Janeira. S postupem záchranných prací stoupají také počty nalezených zemřelých. Čtyřiadvacet lidí se podařilo zachránit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záplavy a sesuvy půdy v Brazílii mají skoro sto obětí Video: Reuters

 
Článek

V oblasti, kde žije asi 300 000 obyvatel, v úterý během několika hodin spadlo tolik srážek, kolik obvykle za celý únor, vyplývá z údajů meteorologické agentury MetSul. Deště se očekávají i v nadcházejících dnech. Guvernér státu Rio de Janiero Cláudio Castro ve středu večer místního času novinářům řekl, že město zažilo nejhorší přívalové deště od roku 1932.

Německo ochromil vichr, v Polsku je první mrtvý

Evropa

Bahno zaplavilo stovky domů, kusy plechových střech se válí na ulicích. Auta, která odnesl proud bahna, teď leží na hromadách s koly ve vzduchu. Obchody zaplavila voda, která se valila ulicemi historického centra města. Ve středu byly všechny obchody zavřené, otevřené zůstaly jen lékárny.

Foto: Ricardo Moraes, Reuters

Sesuvy půdy v brazilském Petrópolis

Nejhůře zasažená je kopcovitá čtvrť Alto da Serra. Několik stovek lidí našlo útočiště ve školách, asi 150 jich dočasně bydlí v kostele svatého Antonína.

Proč zatím nebyla pořádná zima? Polární vortex se chová divně

Věda a školy

„Všichni lidé na ulicích říkají, že to tu vypadá jako ve válečné zóně. Našel jsem malou holčičku ponořenou v bahně,“ říká čtyřiadvacetiletý Wendel Pio Lourenço, který pomáhá ve městě se záchrannými pracemi.

S odstraňováním trosek pomáhá 180 hasičům na 400 vojáků a místní obyvatelé. Podle AFP se lidé snaží z trosek domů vynést nejcennější předměty.

Foto: Ricardo Moraes, Reuters

Sesuvy půdy v brazilském Petrópolis

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám