Hlavní obsah

Záplavy v americkém státě Kentucky mají osm obětí

Hazard

Záplavy v americkém státě Kentucky si vyžádaly nejméně osm mrtvých, uvedly televize CNN a agentura Reuters s odvoláním na guvernéra Andyho Besheara, podle kterého počet obětí patrně dále poroste. Povodeň způsobila i značné škody.

Foto: Profimedia.cz

Záplavy v Kentucky

Článek

„V současné době zažíváme jednu z největších a nejvražednějších povodní v dějinách Kentucky,“ uvedl Beshear, který v šesti okresech vyhlásil stav nouze.

„Je to pokračující přírodní katastrofa, protože dnes v noci čekáme další déšť, který by mohl situaci zhoršit. Počet obětí láme srdce, stoupl na osm ztracených životů obyvatel Kentucky,“ dodal guvernér na Twitteru.

„Stovky lidí přijdou o své domovy,“ řekl s tím, že 23 000 domácností se již ocitlo bez elektřiny a některé jsou bez tekoucí vody.

Stát povolal národní gardu, aby pomocí vrtulníků a člunů zachránila uvázlé obyvatele, dodal guvernér s tím, že „řada lidí“ je nezvěstná.

Východní část Kentucky zasáhla řada bouřek, po nichž se řeky rychle vylily z břehů. Na svazích Appalačských hor kolem města Hazard spadlo za poslední den až 20 centimetrů srážek. Podle Národní meteorologické služby (NWS) je vysoká šance, že v oblasti bude v následujících hodinách znovu pršet.

Povodeň za sebou nechala škody, jejichž odstranění může trvat roky, uvedl guvernér.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám