Hlavní obsah

Záplavy a sesuvy půdy v Kalifornii zabily čtyři děti

– Los Angeles

Mezi sedmnácti oběťmi úterních záplav a sesuvů bahna v Kalifornii jsou čtyři děti. Nejmladšímu z nich byly tři roky, napsala agentura AP. Současně vzrostl počet pohřešovaných, kterých je nyní 43. Dříve úřady hovořily o osmi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kalifornie se potýká se záplavami a sesuvy půdyVideo: Reuters

 
Článek

Nejmladší obětí neštěstí vyvolaného prudkými dešti se podle úřadů stala tříletá holčička, nejstarší 89letý muž. Všechny oběti pocházely z nejhůře postiženého města Montecito severozápadně od Los Angeles.

Podle šerifa Billa Browna jsou mezi více než čtyřmi desítkami osob "aktivně pohřešovaní", ale i ti, jejichž jména padla při telefonátech na operační středisko a středisko pomoci rodinám. Tito lidé podle Browna mohli opustit postiženou oblast před neštěstím a být v pořádku, nezvládli se ale ještě spojit s rodinou a přáteli. Kolik jich je v jaké kategorii, šerif neuvedl.

Více než padesátikilometrový úsek pobřežní dálnice 101, která spojuje jih a sever Kalifornie, zůstává uzavřený. Nepřístupných pro plavce je také čtrnáct pláží, a to kvůli kontaminaci vodou ze záplav. Úřady se obávají, že se do oceánu mohly dostat i odpadní vody či různé chemikálie.

Úterní lijáky v jižní části Kalifornie vyvolaly místní záplavy, ale i sesuvy kamení a bahna, které zničily stovky domů. Neštěstí místní postihlo jen krátce poté, co v oblasti zuřil rozsáhlý lesní požár Thomas, který zničil přes 1000 staveb a stal se nejrozsáhlejším v kalifornské historii.

Reklama

Výběr článků

Načítám