Hlavní obsah

Weinstein uvedl, že se cítí nevinen, proces byl odložen na leden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký filmový producent Harvey Weinstein v pondělí před soudem na Manhattanu uvedl, že se cítí nevinen, pokud jde o dvě nová obvinění ze sexuálního útoku. Kvůli přidání nových obvinění k současné obžalobě byl proces, který měl začít 9. září, odložen až na 6. ledna 2020, informoval list The Guardian.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Harvey Weinstein odchází od soudu.

Článek

Sedmašedesátiletý Weinstein se před soudem objevil jen krátce a s novináři nemluvil. Jedna z producentových advokátek Donna Rotunnová uvedla, že krok prokuratury ukazuje, jak je „zoufalá“. Celý případ označila za „slabý“.

Prokuratura uvedla, že svým krokem se snaží zajistit, aby proti Weinsteinovi mohla svědčit i herečka Annabella Sciorraová, která tvrdí, že jí producent v roce 1993 znásilnil. „Annabella chce svědčit a odpovědět pod přísahou na veškeré dotazy,“ komentovala současné dění Gloria Allredová, právní zástupkyně herečky Annabelly Sciorraové známé ze seriálu Rodina Sopránů.

Weinsteina ze sexuálního násilí a zvrhlého chování obvinilo přes 80 žen včetně hereček Salmy Hayekové či Gwyneth Paltrowové, soud měl ale dosud v plánu věnovat se jen dvěma případům. Weinstein všechna obvinění odmítá a tvrdí, že nejednal proti vůli žen.

Někdejší filmový producent se loni v květnu sám vydal policii, následně byl propuštěn na kauci jednoho milionu dolarů (23 milionů korun). Před propuštěním musel odevzdat pas a souhlasit s tím, že bude nosit elektronické zařízení monitorující jeho pohyb.

Weinsteinova aféra zažehla kampaň MeToo, v níž se ženy na celém světě začaly svěřovat se svými negativními zkušenostmi se sexuálním obtěžováním nebo násilím.

Reklama

Výběr článků

Načítám