Hlavní obsah

Vraha z Colorada tížily psychické potíže

Právo, ČTK, BBC, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ahmad Al Aliwi Alissa (21), jenž v pondělí v supermarketu ve městě Boulder v americkém státu Colorado postřílel deset lidí, byl podle rodiny společenským mladíkem, než se na střední škole stal terčem šikany. Pak se z něj stal chorobný asociál.

Foto: Profimedia.cz

Pietní místo u supermarketu, kde Ahmad Al Aliwi Alissa (21) postřílel deset lidí

Článek

„Jsem si jistý, že za tím není žádná politika. Jde tu o duševní nemoc,“ řekl serveru The Daily Beast li Aliwi Alissa (34), střelcův bratr. „Býval to přátelský kluk, ale když začal chodit na střední školu, hodně ho šikanovali,“ vysvětlil.

Ahmad často mluvil o tom, že ho „někdo pronásleduje“. „Když například v restauraci obědval s naší sestrou, pronesl najednou: ,Na parkovišti jsou lidé a hledají mě.‘ Když se ale sestra šla podívat, nikdo tam nebyl. Nechápali jsme, co se mu honí v hlavě,“ poznamenal Ali.

Střelba v americkém supermarketu, zasahují policisté s vrtulníky

Amerika

Mladík původem ze Sýrie se cítil být terčem islamofobů. „Kdyby mě ti rasisté nenávidějící muslimy přestali odposlouchávat, možná by se mi i podařilo žít normální život,“ napsal na svém Facebooku před dvěma lety.

Ahmad také holduje bojovým uměním a na střední škole patřil k wrestlingovému týmu. Jeho někdejšího týmového kolegu, který si nepřál být jmenován, sice jeho čin zaskočil, dodal však, že Ahmad měl vždy vznětlivou povahu. „Neuměl prohrávat. V té chvíli odhodil ochrannou přilbu a nemluvil ani s trenéry,“ uvedl.

Mezi 10 oběťmi střelby v Boulderu je policista i prodavač, který zachraňoval ostatní

Amerika

Nikdo ale zatím neví, co mu přesně blesklo hlavou, když na sebe v pondělí k večeru hodil džíny a zelenou vojenskou vestu a vydal se s puškou a pistolí do místního supermarketu. První svou oběť, důchodce, zastřelil už na parkovišti, ostatní pak postřílel uvnitř obchodu.

Když policisté dorazili na místo, zastřelil i jednoho z nich – Erika Talleyho (51), otce sedmi dětí. Ahmad se vzdal členům SWAT, jednotky rychlého nasazení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám