Hlavní obsah

Vraha, který vyšplhal z americké věznice, dopadl pes. Policisté se s trestancem fotili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uprchlý vrah Danelo Cavalcante, jehož netradiční útěk z věznice v americkém státě Pensylvánie zachytila kamera, byl po dvou týdnech dopaden. Po původem brazilském trestanci pátralo zhruba pět set policistů, do akce se zapojily i vrtulníky a drony. Nakonec jej zneškodnil policejní pes. Rozruch vzbudil fakt, že se strážci zákona s dopadeným trestancem fotili.

Danelo Cavalcante po dopadeníVideo: Reuters

 
Článek

Čtyřiatřicetiletý Cavalcante, který byl odsouzen za ubodání své expřítelkyně před jejími dvěma malými dětmi, uprchl 31. srpna. Bezpečnostní kamery zachytily, jak vyšplhal mezi dvěma protilehlými stěnami věznice v okrese Chester. Několikrát byl poté spatřen i na útěku, na svobodě vrah mimo jiné dokázal ukrást pušku a policie místní obyvatele varovala, aby ven vycházeli co nejméně.

Past nakonec sklapla v obci South Coventry Township, když pozornost policistů přitáhl spuštěný alarm jednoho z tamních domů. Jedno z letadel bezpečnostních složek poté na zemi zachytilo tepelný signál, na místo pak v tichosti zamířily dvě desítky policistů. „Cavalcante si neuvědomil, že je obklíčen, dokud nebylo pozdě,“ komentoval podle stanice CNN zásah policejní důstojník George Bivens.

Cavalcanteho útěk z vězniceVideo: Reuters

Vraha, který se s puškou v ruce pokusil proplížit ven z obklíčení, zneškodnil čtyřletý belgický ovčák jménem Yoda, který na trestance skočil a podle policie mu na hlavě způsobil „drobné zranění“.

Policisté poté muže zatkli, na zveřejněných záběrech je patrné, že se se spoutaným trestancem fotili, což část veřejnosti pobouřilo. Bivens se ale svých kolegů zastal s tím, že mu to vůbec nevadí. „Tito muži a ženy pracují úžasně tvrdě za velmi náročných okolností. Jsou na svou práci hrdí,“ řekl.

Foto: Pennsylvania State Police, Reuters

Zadržený Danelo Cavalcante

Cavalcante po ošetření poputuje znovu do vězení, navíc jej čeká další soud kvůli útěku. V rodné Brazílii je trestně stíhán kvůli další vraždě. Útěk vraha vzbudil v USA celonárodní pozornost i kvůli tomu, že z téže věznice několik měsíců předtím prchl jiný trestanec zcela totožným způsobem.

Vrah uprchl z vězení v USA, lezl po zdi jako krab. Natočila ho kamera

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám