Hlavní obsah

VIDEO: V guatemalském autobusu uhořelo patnáct lidí

Novinky, ČTK, aš, International Herald Tribune

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

GUATEMALA

Patnáct mrtvých lidí našli v neděli v troskách ohořelého autobusu na venkovské cestě ve východní Guatemale. Policie sobotní požár šetří jako zločin, protože autobus podle svědků vzplál velmi rychle. V blízkosti ohořelého vraku se našly ohořelé kanystry od benzínu.

Článek

Hasiči našli v zčernalých troskách autobusu patnáct ohořelých těl. "Autobus úplně shořel. Zatím nevíme ani to, zda oběti jsou muži nebo ženy," řekl mluvčí hasičů Carlos Pérez.

Zatím není jasné, proč začal autobus hořet a jestli byly oběti mrtvé ještě před požárem. Mluvčí ale dodal, že hasiči nenašli žádné stopy toho, že by se lidé z autobusu pokusili utéci. V jeho blízkosti nalezli také kanystry od benzínu.

Mohlo jít o pokus zamaskovat loupežné přepadení, která jsou v oblasti hojná. Mnozí řidiči jsou zabiti, pokud nezaplatí výpalné za svou ochranu.

V oblasti také spolu bojuje několik drogových kartelů, protože se tudy pašuje kokain z Jižní Ameriky do Mexika. V březnu v oblasti také gangsteři několik autobusů zapálili. Zahynulo při tom jedenáct lidí.

Guatemalské sdělovací prostředky uvedly, že autobus převážel dělníky pracující na melounové farmě v departementu Zacapa městečka La Reforma do městečka la Fragua.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám