Hlavní obsah

Venezuela kvůli nepokojům vyhostila i panamské diplomaty

Caracas
Aktualizováno

Venezuela ve čtvrtek vyhostila panamského velvyslance a tři další diplomaty. Na odjezd ze země mají 48 hodin, informovala stanice BBC. Caracas obviňuje panamskou vládu z podpory protivládních demonstrací, které trvají už několik týdnů a nově si vybraly dvě oběti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Protivládní protesty v Caracasu trvají už několik týdnůVideo: Reuters

 
Článek

Venezuelský prezident Nicolás Maduro už ve středu přerušil veškeré diplomatické, ale i obchodní vztahy své země s Panamou, kterou viní ze spiknutí proti své vládě. Venezuelský ministr zahraničí Elías Jaua doplnil, že Caracas pozastavuje také jednání o dluhu ve výši miliardy dolarů, který má vůči panamským exportérům.

Kvůli údajnému vměšování se do vnitřních záležitostí byli z Venezuely už dříve vyhoštěni američtí diplomaté. [celá zpráva]

„Vláda Spojených států společně s lokajskou vládou pravicového prezidenta (Panamy) podniká kroky, které vytvářejí podmínky pro intervenci Organizace amerických států a dalších subjektů v naší zemi,“ prohlásil před pár dny Maduro.

Panama ve zmíněné organizaci požádala o zvláštní jednání o vývoji dění ve Venezuele.

V Caracasu další mrtví

Protivládní nepokoje v Caracasu pokračovaly i ve čtvrtek. Vyžádaly si další dvě oběti. Policista s motocyklistou byli zastřeleni, když se snažili prolomit barikádu opozičních aktivistů na jedné z rušných tříd hlavního města. Při nepokojích za poslední měsíc přišlo o život nejméně 20 lidí.

Reklama

Související články

Napětí ve Venezuele roste, šest mrtvých

Po několika dnech relativního klidu ve Venezuele opět stoupá napětí. Násilnosti mezi kritiky a příznivci vlády ve středu pokračovaly na řadě míst země. Od...

Výběr článků

Načítám