Hlavní obsah

Zemřela americká módní ikona Iris Apfelová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 102 let v pátek zemřela americká návrhářka a módní ikona Iris Apfelová. Proslavila se mimo jiné výraznými brýlemi, jasnou rtěnkou, mohutnými náhrdelníky a bílými vlasy, sama sebe popisovala jako geriatrickou hvězdičku. Informují o tom americká média.

Iris Apfelová na archivních záběrechVideo: Reuters

 
Článek

Apfelová byla na vrcholu slávy v 80. a 90. letech, více než půl století byla známou tváří pařížských módních přehlídek. Spolupracovala s řadou slavných lidí, jako je Greta Garbo či Estée Lauderová.

Foto: Andy Kropa, ČTK/AP

Iris Apfelová na snímku z roku 2015

Její smrt byla oznámena na instagramu, kde má téměř tři miliony sledujících. Hold jí vzdalo mnoho dalších celebrit, například návrhář Tommy Hilfiger. Ten Apfelovou ocenil jako inovátorku a vůdkyni ve světě módy.

„Kdysi mi někdo řekl: ‚Nejsi hezká a nikdy nebudeš. Ale na tom nezáleží. Máš něco mnohem důležitějšího: máš styl‘,“ citovala média dávný výrok Apfelové, která proslula svým excentrickým oblékáním.

Nejstarší influencerka světa oslavila 102. narozeniny

Styl

Reklama

Výběr článků

Načítám