Hlavní obsah

Ve Filadelfii se zřítil kus dálnice. Vzplála pod ní cisterna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Filadelfii se v neděli zřítila vyvýšená část velmi frekventované dálnice Interstate 95 poté, co pod nadjezdem vzplála cisterna s benzinem. Nikdo nebyl zraněn, incident si ale vyžádal částečné uzavření komunikace.

Zřícená silnice ve FiladelfiiVideo: Reuters

 
Článek

Z trosek sesunutého úseku podle agentury Reuters šlehaly plameny a valil se z nich hustý kouř. Na místě zasahovaly početné hasičské jednotky. Co přesně požár cisternového vozidla způsobilo, není zatím jasné.

Podle šéfa místních hasičů Dereka Bowmera zůstaly z jízdních pruhů směřujících na sever jen trosky, zatímco pruhy vedoucí na jih byly poničeny žárem z plamenů.

Guvernér státu Pensylvánie Josh Shapiro oznámil, že úplná rekonstrukce poškozené části dálnice potrvá několik měsíců a že podepíše prohlášení o katastrofě, což mu umožní čerpat finance i z federálních fondů.

Nehoda vzbudila také obavy ze znečištění nedaleké řeky Delaware. Podle Shapira bylo poblíž toku vidět „velmi slabý lesk“, což naznačovalo, že do vody mohla uniknout nějaká hořlavina.

Záchranáři v krátké době instalovali bariéry, aby šíření nebezpečné látky zabránili. „Nejsou ohroženy žádné zdroje pitné vody,“ ujistil guvernér.

Foto: Joe Lamberti, ČTK/AP

Guvernér Pennsylvánie Josh Shapiro informuje o incidentu na tiskové konferenci

Americký ministr dopravy Pete Buttigieg prohlásil, že incident bude mít pro region citelné následky. „Je to důležitá dopravní tepna jak pro lidi, tak pro zboží. Její uzavření tak bude mít na město i region do dokončení opravy rozsáhlý dopad,“ řekl ministr.

O nehodě byl informován také šéf Bílého domu Joe Biden, jenž Pensylvánii i Filadelfii nabídl pomoc.

Mladík v BMW se na dálnici u Washingtonu vřítil do protisměru

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám