Hlavní obsah

Mladík v BMW se na dálnici u Washingtonu vřítil do protisměru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dramatické záběry z dopravní nehody na dálnici v okrese Fairfax v americkém státě Virginia zveřejnila místní policie. Incident naštěstí skončil jen lehčími zraněními několika účastníků, avšak k fatálnímu konci mnoho nechybělo. Vyprávět by o tom mohl zejména policista, který na místě právě prováděl běžnou silniční kontrolu.

Policista jen o vlásek unikl vozidlu, které se na něj při kontrole řítilo na dálnici ve Virginii.Video: Reuters

 
Článek

Když důstojník hovořil skrz okénko spolujezdce s řidičem kontrolovaného vozidla v odstavném pruhu, vyřítilo se ze zatáčky z protisměru tmavé vozidlo BMW více než 190kilometrovou rychlostí. Jeho 17letý řidič evidentně nezvládl řízení, ve smyku přejel dělicí pruh, těsně minul jiné protijedoucí auto a mířil přímo na odstavené vozidlo, rovněž BMW, informovala místní policie.

Policista pohromu včas zpozoroval a začal z místa utíkat, načež vozidlo z protisměru bokem narazilo do kontrolovaného auta a poté i auta policisty. Mezitím o centimetry minulo prchajícího policistu, který sice upadl, ale vzápětí se dokázal zvednout a odejít po svých.

Experti se shodují, že kdyby strážce pořádku včas nezareagoval, mohl přijít o život nebo v lepším případě „jen“ o nohy. Konečná bilance byla příznivější: řidič kontrolovaného BMW, policista a také mladistvý řidič BMW z protisměru se dvěma spolujezdci vyvázli s lehkými zraněními. Viník nehody se ale bude muset zodpovídat u soudu kvůli bezohledné jízdě.

Hledaného po masakru v Texasu deportovali z USA už čtyřikrát

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám