Hlavní obsah

V zoo v Tennessee se narodila žirafa bez skvrn, je zřejmě jediná na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzácným přírůstkem se může chlubit soukromá zoologická zahrada v americkém státě Tennessee, kde se před několika týdny narodilo žirafí mládě bez skvrn. Informovala o tom americká zpravodajská televize CNN, která poznamenala, že se pravděpodobně jedná o jedinou takovou žijící žirafu síťovanou na světě.

ŽirafaVideo: Reuters

 
Článek

Samička žirafy síťované přišla na svět 31. července v Brights Zoo v osadě Limestone. Jak uvedla CNN, mládě má dva metry, ale ještě nemá jméno, které jí bude uděleno později.

Jedná se ovšem opravdu o unikát, protože poslední mládě žirafy síťované bez skvrn se v zajetí naposledy narodilo v roce 1972 v zoologické zahradě Ueno v Tokiu.

Tento druh žirafy žije v savaně ve východní Africe. Tělo zvířat pokrývají hnědočervené skvrny oddělené bílou sítí. Skvrny slouží v první řadě jako kamufláž.

Zakladatel zoo v Limestonu Tony Bright říká, že jejich mládě přivádí „tolik potřebnou pozornost“ k ochraně žiraf. Ve volné přírodě žije asi 16 tisíc žiraf síťovaných, přitom před 35 lety to bylo ještě 36 tisíc jedinců.

Nedávno narozené samičce se díky péči matky a chovatelů podle vedení zoo vede skvěle. Nyní mohou lidé rozhodnout o tom, jak se mladá žirafa bude jmenovat: jednou z možností je jméno Kipekee, což ve svahilštině znamená „Jedinečná“.

Jak uvedla agentura AP, dalšími zvažovanými jmény je také Firali (Neobvyklá), Shakiri (Nejkrásnější) nebo Jamella (Velká krása). Rozhodovat by se přitom mělo 4. září, kdy dojde k sečtení hlasů návštěvníků. Hlasovat přitom lidé mohou na oficiální facebookové stránce Brights Zoo.

Mláďata sokolů budou v Praze lovit přemnožené holuby. Natočili jsme je v místě tréninku

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám