Hlavní obsah

Někteří policisté v Uvalde se při palbě ve škole rozutekli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozhořčení mezi blízkými obětí květnové střelby v texaském Uvalde vyvolalo uniklé 82 minut dlouhé video z bezpečnostních kamer.

Foto: Dario Lopez-Mills, ČTK/AP

Policisté poblíž místa činu v texaském Uvalde, kde útočník na základní škole postřílel 19 dětí a dvě učitelky.

Článek

To dokazuje, že ačkoliv první policisté dorazili na místo zhruba tři minuty poté, co útočník vnikl do školy, dalších zhruba 77 minut strážci zákona nečinně vyčkávali, zatímco vrah v zabarikádované třídě dál zabíjel. Útočník postřílel 19 dětí a dvě učitelky, než policisté vtrhli do třídy a zabili jej.

Na záběrech je mj. vidět, jak se ozbrojený strážce zákona v neprůstřelné vestě a helmě zastavuje na chodbě, aby použil dezinfekci na ruce. Záznam také ukazuje, jak se někteří policisté rozběhli pryč, když se ozvaly výstřely. Web listu Austin American-Statesman zveřejnil video ještě před tím, než jej vyšetřovatelé ukázali rodinám obětí.

Policejního velitele, který váhal se zásahem ve škole v Uvalde, postavili mimo službu

Amerika

„To je naprostý opak toho, co rodiny pozůstalých chtěly. Znovu nás to zdrtilo,“ napsala na Facebooku Gloria Cazaresová, matka jedné ze zastřelených dívek.

Reklama

Výběr článků

Načítám