Hlavní obsah

V Niagarských vodopádech zmizela studentka z Japonska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Potápěči pátrají pod Niagarskými vodopády po těle devatenáctileté Japonky. Studentka v neděli na kanadské straně vodopádů přepadla přes bezpečnostní hrazení a utopila se. V noci na úterý o tom informovala agentura AP.

Článek

Japonka, která v Kanadě studovala, vodopády na kanadské straně hranice navštívila v neděli v noci s kamarádkou, také studentkou na výměnném programu. Vylezla na betonové hrazení na břehu řeky a kolem půl deváté večer místního času si rozkročmo sedla na jeden z pilířů. Když se ale opět postavila, ztratila rovnováhu a spadla do řeky asi 24 metrů od vodopádu, kam ji následně rychle zanesl proud.

Obě dívky se u vodopádů fotografovaly.

Svědkyně Kari Wilsonová, která nemohla zadržet slzy, uvedla pro torontskou CTV: "Bylo to úplně náhodné. Kabelku měla vedle sebe a já jsem si říkala, to je ale hloupé místo pro kabelku. Měla nohu přes nohu a bavila se s kamarádkou."

Policie na základě záběrů bezpečnostních kamer vyloučila cizí zavinění. Velitel policie v okrsku Douglas Kane uvedl, že by si lidé měli rozmyslet, zda zajímavá fotografie stojí za takovou tragédii.

Podle Austina Delanyho z CTV, který viděl záběry bezpečnostních kamer, mohl k tragédii přispět silný vítr. Dívka pózovala s deštníkem.

Po těle dívky se stále pátrá. Policie během akce zatím vylovila z peřejí pod vodopádem ostatky neznámého muže. Nález jeho těla ale se smrtí Japonky nesouvisí. Dívka zahynula jen den poté, co pád do vodopádu přežil 27letý muž.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám