Hlavní obsah

V New Yorku se zřítil jeřáb, zabil přistěhovalce z Prahy

New York
Aktualizováno

Při pádu stavebního jeřábu na dolním Manhattanu v New Yorku zahynul ve čtvrtek 38letý přistěhovalec z Čech a další tři lidé byli zraněni. Jeřáb spadl do ulice poblíž Brodwaye na střechy zaparkovaných automobilů, které zdemoloval. Podle televize CBS zůstali v některých vozidlech uvězněni lidé.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Jeřáb, který se zřítil v New Yorku na ulici, byl červený.

Článek

Švagrová mrtvého vypověděla, že do USA přišel jako dospívající a vystudoval zde na Harvardu matematiku. Uvedla také, že v pracoval pro jistou newyorskou finanční společnost.

"Díkybohu nemáme víc zraněných a mrtvých," řekl newyorský starosta Bill de Blasio, který místo tragédie navštívil. Starosta řekl, že oběť seděla v zaparkovaném voze. Původní zprávy uváděly, že zahynul chodec.

Zatím není známo, co bylo příčinou neštěstí. Svědci vypověděli, že slyšeli praskání kovu. Jeřáb při pádu narazil do budovy a část konstrukce dopadla i na elektrické vedení.

Zdravotní stav dvou zraněných je velmi vážný. Jednoho ze zraněných uvěznila konstrukce jeřábu ve voze, vyprostili ho až hasiči.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Jeřáb, který se zřítil v New Yorku na ulici, byl červený.

„Viděl jsem, jak pomalu padal,” řekl svědek události Sean Campbell. Trvalo to podle jeho slov pět či šest vteřin.

Na místě zasahovalo na 140 hasičů.

V době neštěstí podle médií jeřábník pracoval s demoliční koulí. Portál nydailynews.com uvedl, že koule se zřejmě utrhla a propadla střechou jednoho z domů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám