Hlavní obsah

V Miami při přistání havarovalo letadlo se 126 pasažéry, tři zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Nízkonákladové letadlo MD-80 se 126 pasažéry na palubě v úterý kvůli poruše podvozku havarovalo při přistání na mezinárodním letišti v Miami a okamžitě začalo hořet. Podle informací deníku Miami Herald skončili v nemocnici tři lidé.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dopravní letadlo se 126 lidmi na palubě po přistání na letišti v Miami začalo hořetVideo: Reuters

 
Článek

Letadlo společnosti RED Air z Dominikánské republiky po přistání dostalo na ranveji smyk a zastavilo se částečně na travnaté ploše. Následně začalo hořet. Na místo se sjely hasičské vozy a okamžitě letadlo začaly hasit.

Pasažéři mezitím stíhali ze stroje vystupovat, někteří nesli děti, jiní zavazadla.

„Když hasiči dorazili na místo, hořelo jedno z křídel. Všichni pasažéři se stihli z letadla dostat,“ uvedla mluvčí miamských hasičů Erika Benítezová.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Dopravní letadlo se 126 lidmi na palubě po přistání na letišti v Miami začalo hořet

„Lidé byli vystrašení. Při nárazu jsem se chytil sedadla, abych nelítal ze strany na stranu,“ popsal Miami Herald jeden z cestujících Mauricio Davis.

Mluvčí letiště Gregory Chin dodal, že kvůli nehodě musely být uzavřeny dvě ranveje na jižní části letiště.

Zatím není jasné, co poruchu podvozku letadla způsobilo. Podle mechanika Hectora Dejesuse pravidelná údržba stroje proběhla. Dejesus naznačil, že se mohlo jednat o chybu pilota. Celou situaci prošetří americký Federální úřad pro letectví.

Aerolinky RED Air vznikly teprve loni, zaměstnávají pouze kolem padesáti lidí a vlastní tři stroje. Linka mezi Santo Domingem a Miami je zatím jediná, kterou spoje pravidelně létají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám