Hlavní obsah

V Dominikánské republice našli před hřbitovem šest mrtvých novorozeňat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu byla před bránou jednoho ze hřbitovů v dominikánském hlavním městě Santo Domingo nalezena těla šesti mrtvých novorozeňat. Nyní probíhá před hřbitovem policejní vyšetřování.

U vchodu na hřbitov v Dominikánské republice našli těla šesti mrtvých novorozenců.Video: AP

 
Článek

Těla mrtvých novorozeňat objevil ve středu brzy ráno místního času Angel Cuesta, který bydlí nedaleko hřbitova, píše Latin Post. Těla byla zabalena v papírových utěrkách.

Agentura AP uvádí, že podle forenzní expertky Angie Viciosové se některé děti narodily už mrtvé, jiné zemřely až po narození.

„Podle toho, co lze vidět, zatím víme, že některé z dětí se už mrtvé narodily a další zemřely o několik hodin později,“ uvedla Viciosová. Na žádném z těl podle ní nebyla objevena stopa po fyzickém násilí. „Máme zatím k dispozici pouze dílčí informace,“ zakončila Viciosová.

Děti měly na sobě nemocniční visačky, jednorázové pleny, boty a kartičky s údaji, na kterých stál název nemocnice Ciudad Juan Bosch.

Nemocnice je předala o den dříve do pohřebního ústavu

Nemocnice uvedla, že v úterý předala do místního pohřebního ústavu k řádnému pohřbení těla šesti novorozenců. Zda se jedná o těla, která byla ve středu nalezena, úřady nepotvrdily.

Státní policie ve středu zahájila vyšetřování, podílí se na něm také Ústřední vyšetřovací úřad (DICRIM), což je místní obdoba tajných služeb, uvádí Latin Post.

Jsem zlá, zapsala si britská sestra k vraždám sedmi miminek

Zahraniční

Reklama

Výběr článků

Načítám