Hlavní obsah

V centru New Yorku se zřítilo rameno jeřábu, pět zraněných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V ulici na Manhattanu v centru New Yorku se ve středu ráno zřítilo rameno stavebního jeřábu, jehož kabina se z neznámého důvodu ocitla v plamenech. Podle listu New York Post (NYP) úřady zaznamenaly pět zraněných včetně jednoho hasiče.

V centru New Yorku se zřítilo rameno jeřábu.Video: TenorJoshPage via Spectee, AP

 
Článek

Trosky krátce před 08:00 místního času (14:00 SELČ) dopadly na ulici u křižovatky Desáté avenue a 41. ulice na Manhattanu. Policie okolí uzavřela.

„Kvůli zhroucení jeřábu se prosím vyhněte oblastem 10. a 11. Avenue od západní 41. ulice do západní 42. ulice,“ uvedla newyorská policie podle webu stanice Fox News.

Video sdílené na sociálních sítích ukazovalo, jak horní část jeřábu nejdříve zasáhla dům na protější straně ulice, načež se z výšky několika desítek metrů zřítila na zem, zatímco lidé utíkali pryč. Z protější budovy po nárazu ramene jeřábu na zem padaly trosky.

Na místě už byli hasiči přivolaní kvůli požáru na jeřábu. Některé budovy v okolí byly evakuovány. Podle informací NYP nikdo z pěti zraněných nebyl ve vážném stavu, nejméně tři lidé ale skončili v nemocnici.

Podobný incident New York zažil i v roce 2016, kdy pád jeřábu v jižní části Manhattanu zabil jednoho muže a další tři lidi zranil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám