Hlavní obsah

V brazilském městečku se rodí samá dvojčata, prý je za tím Mengele

Novinky, fia, Novinky, Sky News

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CANDIDO GODOI

Argentinský historik Jorge Camarasa přišel s tvrzením, které má objasnit záhadně vysoké procento dvojčat, která se rodí v brazilském městečku Candido Godoi. Podle něj stojí za touto odchylkou od normálu genetické pokusy, které zde prováděl nacistický zločinec Josef Mengele, nechvalně proslulý svými experimenty na lidech v koncentračním táboře v Osvětimi.

Článek

Místní obyvatelé tvrdí, že Mengele v šedesátých letech do městečka několikrát zavítal z Paraguaye, kde se po druhé světové válce ukrýval. Nejprve se vydával za veterináře, později však nabízel lékařskou péči ženám.

Camarasa ve své knize Anděl smrti v Jižní Americe připomíná, že se mezi německou farmářskou komunitou v Candido Godoi po Mengeleho návštěvách prudce zvýšil počet narozených dvojčat, většinou blonďatých a modrookých. V současnosti zde končí jedno z pěti těhotenství porodem dvojčat.

"Domnívám se, že městečko Candido Godoi mohlo být Megeleho laboratoří, kde se mu nakonec podařilo naplnit jeho sen o vytvoření nadřazené rasy blonďatých modrookých árijců," řekl autor knihy listu Daily Telegraph.

"Existují svědectví, podle kterých Mengele navštěvoval ženy, sledoval jejich těhotenství, podával jim nějaké nové druhy medikamentů a hovořil o umělém oplodňování lidí. Působil na lidi jako kultivovaný a ctihodný člověk," dodal Camarasa.

Průkopník umělého oplodňování

"Tvrdil nám, že umí provádět umělé oplodnění na kravách i na lidech. Považovali jsme to tehdy za nemožné. To bylo něco neslýchaného," cituje Camarasa ve své knize farmáře Leonarda Bouflera.

Bývalý starosta a lékař Anencia Flores da Silva se také snažil vyřešit záhadu  městečka Candido Godoi, které má na uvítací ceduli nápis "Země dvojčat" a lidé zde mohou navštívit muzeum nazvané "Dům dvojčat".

Josef Mengele

:: Sadistický lékař z koncentračního tábora v Osvětimi neblaze proslulý svými pokusy na lidech, zejména dvojčatech, a odpovědný za smrt více než 400 000 lidí.

:: Účastnil se výběru lidí přijíždějících v transportech a rozhodoval o tom, kdo z nich půjde do plynové komory a kdo do pracovního tábora.

:: Dětem vstřikoval do srdcí chloroform, infikoval je tyfem a ničil ženám vejcovody kyselinou. Katalog jeho hrůzných činů zahrnuje i vpravování inkoustu do očí dětí, experimentování s lidmi, kteří se narodili s rozštěpem patra, nebo podávání jedů devíti stům párů dvojčat.

:: Pro svou krutost měl přezdívku Anděl smrti a nikdy nebyl postaven před soud.

:: Po válce uprchl do Argentiny, pak se přestěhoval do Paraguaye a nakonec do Brazílie, kde v roce 1979 prodělal mrtvici a utopil se. Bylo mu 68 let. Pohřben byl jako Wolfgang Gerhard.

"Podle výpovědí pamětníků se zde pohyboval člověk jménem Rudolph Weiss, lékař, který obcházel dům po domu a léčil ženy," cituje da Silvu Daily Telegraph.

Reklama

Související témata:

Související články

Mossad odložil kvůli Eichmannovi únos Mengeleho

Izraelská tajná služba Mossad měla v roce 1960 připravený plán na zadržení obávaného nacistického lékaře z Osvětimi Josefa Mengeleho. V poslední chvíli se však...

Výběr článků

Načítám