Hlavní obsah

V americkém Denveru spadl do rezidenční čtvrti kus motoru letadla

Aktualizováno

Letadlu amerických aerolinek United Airlines, na jehož palubě bylo 241 lidí, se v sobotu odpoledne místního času (pozdě večer SEČ) krátce po startu z letiště v Denveru porouchal jeden z motorů a začal hořet. Letadlo se bezpečně vrátilo na letiště, ale obrovský kus motoru spadl do rezidenční čtvrti před dveře rodinného domu. Informoval o tom server BBC. Nikomu se naštěstí nic nestalo.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V americkém Denveru spadl do rezidenční čtvrti kus motoru letadlaVideo: AP

 
Článek

Boeing-777 s 231 cestujícími a 10 členy posádky směřoval do havajského Honolulu. Po startu z mezinárodního letiště z Denveru pilot oznámil, že se vrací zpět, v tom okamžiku byla slyšet velká exploze, řekl agentuře AP jeden z cestujících.

¨

„Letadlo se začalo třást a ztráceli jsme výšku,” popsal David Delucia. Řekl také, že si s manželkou dali do kapsy peněženku s doklady, aby v případě pádu mohli být identifikováni.

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Kusy motoru na ulici

Foto: David Zalubowski, ČTK/AP
Foto: David Zalubowski, ČTK/AP
Foto: David Zalubowski, ČTK/AP
Foto: David Zalubowski, ČTK/AP

Na sociálních sítích se objevilo i video, které natočil jeden z cestujících a na němž je vidět hořící motor letadla. Americký Federální úřad pro letectví (FAA) posléze oznámil, že let číslo 328 měl poruchu na pravém motoru.

Policie čtvrti Broomfield, která je předměstím Denveru, zveřejnila na twitteru fotografie domu, před nímž je obrovský kus zřejmě části motoru letadla. Přidala k tomu upozornění, aby se lidé nalezených částí letadla nedotýkali a nehýbali s nimi, aby nemařili vyšetřování.

Podobný případ se stal v Nizozemsku v sobotu. Padající součástky z hořícího motoru startujícího dopravního boeingu zranily dva lidi a poškodily domy i auta.

Padající součástky z boeingu v Nizozemsku zranily dva lidi a poškodily auta

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám