Hlavní obsah

Uvolněné kusy skály v Peru rozdrtily dva kamiony

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že se podruhé narodili, mohou mluvit řidiči dvou kamionů, jejichž vozidla na silnici podél svahu v peruánských Andách přímo zasáhly obrovské kusy skály. Uvolněné kameny auta zdemolovaly a vážně poškodily i silnici. Šoféři jako zázrakem vyvázli jen s lehčími zraněními.

Obří balvany zmasakrovaly projíždějící vozidla v PeruVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Děsivý incident se podle listu La República odehrál na začátku března u města Huarochirí východně od Limy. Zachytila jej palubní kamera vozidla, které do kritického prostoru vjíždělo jako druhé.

Jeho řidič stačil včas zareagovat, když viděl, jak obří kámen rozdrtil kamion před ním. Šofér druhého auta zastavil, odepnul si bezpečnostní pásy a vystoupil. Nato se ze svahu skutálel další kus skály, který zasáhl kabinu jeho vozu, v níž před pár vteřinami seděl.

Vyšetřování ukázalo, že konstrukce obou kamionů byly téměř zničeny. První vůz – na rozdíl od druhého – dostal zásah na nákladovou část.

Policisté v místě na čtyři hodiny přerušili provoz v obou směrech. Ještě týž den však místní úřady zaznamenaly v oblasti další zřícení skály. Oba incidenty jsou zřejmě následkem silných dešťů, které vymílají půdu a uvolňují kusy skal.

Slavný Sloní chobot na Tchaj-wanu se zřítil do moře

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám