Hlavní obsah

Slavný Sloní chobot na Tchaj-wanu se zřítil do moře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skalní útvar Sloní chobot patřil k nejznámějším turistickým atrakcím na Tchaj-wanu, ovšem na konci minulého týdne definitivně podlehl erozi a zřítil se do moře.

Slavný Sloní chobot na Tchaj-wanu se zřítil do mořeVideo: Newsflare, AP

 
Článek

Název Sloní chobot vychází z tvaru skály, která připomínala slona s chobotem. Nacházela se na pevninském výběžku Šen-ao ve správní oblasti Nová Tchaj-pej na severním pobřeží Tchaj-wanu. Její stav byl však erozí značně narušen již delší dobu, a proto na ni od roku 2010 neměli lidé přístup.

Foto: Profimedia.cz

Sloní chobot

Pro návštěvníky lačnící po atraktivních fotkách je zřícení Sloního chobotu jistě velkou ztrátou a bezpochyby tím utrpí i turistický ruch v této oblasti, ale odbornou veřejnost to nikterak neznepokojilo.

Šen Čchuan-čchou, profesor geologie na Národní tchajwanské univerzitě, místní tiskové agentuře Central News Agency jen lakonicky připomněl, že zřícení Sloního chobotu bylo zcela přirozené, protože na něj mnoho let působila voda, vítr a další povětrnostní projevy.

Server CNN pak s odvoláním na tchajwanskou agenturu připomíná, že na ostrově je ještě další atraktivní skalní útvar. Na základě podoby s královnou Alžbětou se mu říká Královnina hlava, ale i ta je již silně zasažena erozí.

Foto: Profimedia.cz

Královnina hlava v tchajwanském parku Jie-liou

Maltské Azurové okno bude možná znovu stát. Díky ocelové konstrukci

Cestování

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám