Hlavní obsah

Útočníka z Wisconsinu, který autem najel do průvodu, obviní z pěti případů úmyslného zabití

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milwaukee

Darrell Brooks, který v neděli večer najel svým autem do vánočního průvodu na předměstí Milwaukee, bude obviněn z pěti případů úmyslného zabití. Devětatřicetiletý americký rapper zabil pět lidí a dalších bezmála 50 zranil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žena natočila z okna, jak auto vjelo do lidí ve vánočním průvodu v MilwaukeeVideo: Angela O'Boyle, AP

 
Článek

U soudu Brooks stane v úterý, kde by si měl vyslechnout obvinění, která proti němu budou vznesena.

„Úzce spolupracujeme s policisty okresu Waukesha a v kooperaci s nimi rozhodneme, jaká obvinění podáme,“ citovala CNN kancelář okresního státního zástupce.

Policie o něco dříve uvedla, že vznese obvinění z pěti případů úmyslného zabití. Na základě dalšího vyšetřování pak může Brooks čelit ještě dodatečným obviněním.

Za masakrem na vánočním průvodu ve Wisconsinu je několikrát trestaný rapper propuštěný na kauci

Amerika

Podle šéfa místní policie Dana Thompsona je Brooks jediným podezřelým nedělního činu. S autem prorazil bariéry a vjel v 16.39 místního času (23.39 SEČ) do vánočního průvodu.

Jeden z přítomných policistů se ho marně pokoušel zastavit střelbou. Při svém činu zabil Brooks čtyři starší tanečnice (ve věku od 52 do 81 let), jednu seniorku a dalších 48 lidí zranil.

Foto: Profimedia.cz

Darrell Brooks vjel s autem do průvodu na předměstí Milwaukee

„Naše skupina jen dělala, co má nejraději. Vystupovala před publikem,” uvedla skupina Dancing Grannies, jejíž členky v průvodu zemřely.

Brooks, který na sociálních sítích vystupoval jako rapper, byl v letošním roce už dvakrát propuštěn na kauci. Celkem zaplatil 1000 dolarů (zhruba 23 tisíc korun).

Podruhé byl přitom propuštěn z vazby teprve začátkem listopadu. Ve vazbě byl kvůli tomu, že autem přejel svou družku, se kterou má dítě.

Rána, pláč a těla létající vzduchem, líčí svědci tragédii v Milwaukee. Auto vlétlo do tanečnic

Amerika

Úřad prokurátora okresu Milwaukee se za stanovení tak nízké kauce veřejně omluvil.

Reklama

Výběr článků

Načítám