Hlavní obsah

USA postihly silné bouře, vyžádaly si šest obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejméně šest mrtvých si vyžádaly bouře, které v neděli postihly jižní část Spojených států. Přes Louisianu a Mississippi se prohnalo několik tornád, informovala agentura AP. Meteorologové obyvatele jihovýchodní části USA varovali před silným větrem, vydatným deštěm i kroupami.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky silných bouří v LouisianěVideo: @GIFT_OF_FOFO, AP

 
Článek

Všech šest obětí si bouřky vyžádaly v jižní části státu Mississippi. Jeden člověk zahynul v okresu Walthall, dva v okresu Lawrence a tři v okresu Jefferson Davis. Všechny tři okresy leží mezi hlavním městem Mississippi Jacksonem a největším městem v Louisianě New Orleans.

Foto: Mike Evans, ČTK/AP

Zničený dům v okrese Yazoo

Tornáda zaznamenali lidé ve východní části státu Mississippi, na severu Louisiany i v Texasu. Ve městě Monroe a jeho okolí poničila bouře podle starosty Jamieho Maya dvě až tři stovky domů. Tisíce domácností jsou na jihu USA bez proudu.

Guvernér státu Mississippi Tate Reeves vyzval obyvatele, aby se měli kvůli nepříznivému počasí na pozoru. Varoval před silným větrem i tornády. Guvernérka Alabamy Kay Iveyová vyhlásila už před příchodem bouře nouzový stav.

Reklama

Výběr článků

Načítám