Hlavní obsah

USA mají desátou oběť prasečí chřipky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mexiko/Washington

Spojené státy ve středu ohlásily desátou oběť prasečí chřipky. Nové případy úmrtí potvrdili v Utahu a Arizoně, v obou případech šlo o mladé lidi. Dalšího mrtvého má i Mexiko a celkový počet úmrtí v zemi se zvýšil na 75.

Foto: Asmaa Waguih, Reuters

Článek

V americkém Utahu se obětí choroby stal 21letý muž, který ve středu ráno zemřel v nemocnici v Salt Lake City. Podle ředitele utažského zdravotního orgánu Davida Sundwalla však šlo o mladého muže se značnou nadváhou, který trpěl řadou chronických chorob včetně respiračních. Nyní se vyšetřuje, kde se muž virem H1N1 nakazil, protože vzhledem k jeho nadváze a problémům není pravděpodobné, že dálkově cestoval.

V sousední Arizoně zemřel ve středu na prasečí chřipku 13letý chlapec z Tusconu. Hospitalizován byl 10. května. Virem H1N1 byla nakažená celá jeho rodina, ostatní členové se ale uzdravili.

Podle amerického střediska pro kontrolu a prevenci nemocí je v USA přes 5700 potvrzených i pravděpodobných případů nákazy prasečí chřipkou. V celém světě je to pak podle Světové zdravotnické organizace (WHO) přes 10 000 nakažených a 80 mrtvých.

Mexiko šíření nákazy výrazně zpomalilo

V Mexiku na nemoc zemřelo 75 lidí. Tamní úřady evidují 3892 nakažených, 157 nově. Mexická vláda však uklidňuje, že infekce je na ústupu. Ze 75 dosavadních obětí jen osm onemocnělo virózou po 23. dubnu, kdy byla choroba identifikována a úřady přijaly ochranná opatření.

Reklama

Výběr článků

Načítám