Hlavní obsah

Únosce psů zpěvačky Lady Gaga dostal u soudu čtyřletý trest

Los Angeles

Muž, který se loni podílel na únosu psů americké zpěvačky Lady Gaga, dostal ve středu u soudu v Los Angeles čtyřletý trest. Stalo se tak poté, co se 20letý Jaylin Keyshawn White přiznal ke krádeži francouzských buldočků. Je jedním z trojice mladíků, která byla obviněna z únosu zvířat a postřelení muže, který je venčil, uvádí agentura AFP.

Foto: Saul Loeb, ČTK/AP

Lady Gaga zpívá americkou hymnu během inaugurace prezidenta Joea Bidena.

Článek

Trojice údajných pachatelů podle prokuratury při akci z loňského února jezdila po Los Angeles a hledala drahé psy, které by mohla ukrást. Záběry z bezpečnostních kamer podle policie ukazují, že když skupina narazila na psy Lady Gaga, dva podezřelí vystoupili z auta poblíž muže venčícího tři buldočky, jeden z nich ho střelil do hrudi, načež pachatelé sebrali dva ze tří psů a odjeli.

Prokuratura žádá přes osm let vězení pro zpěvačku Shakiru

Koktejl

Ryan Fischer, který psy venčil, byl s těžkými zraněními převezen do nemocnice. Podle jeho výpovědi u soudu má dodnes bolesti a psychické obtíže.

Lady Gaga za navrácení svých dvou psů nabídla nálezné půl milionu dolarů (téměř 10,8 milionu korun). Psy přivedla a o peníze se přihlásila žena, kterou později vyšetřování spojilo se strůjci psího únosu. Skupina si chtěla odcizením mazlíčků slavné zpěvačky vydělat.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

James Howard Jackson je podezřelý, že postřelil muže, který psy venčil.

Policie v souvislosti s incidentem zatkla pět lidí, tři z nich prokuratura považuje za pachatele únosu. Je mezi nimi i 19letý James Howard Jackson, který je podezřelý z postřelení Fischera, ovšem letos v dubnu byl omylem kvůli procesní chybě propuštěn z vězení.

Joker se vrací. A s ním Lady Gaga

Film

Po téměř pěti měsících se jej úřadům ve středu podařilo opět zadržet, informovala agentura AP. Jackson si už předtím vyslechl obvinění z vícera trestných činů, včetně pokusu o vraždu, a u soudu vinu odmítl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám