Hlavní obsah

Údajné oběti Michaela Jacksona mohou žalovat zpěvákovy firmy, rozhodl soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Kalifornský tribunál rozhodl, že údajné oběti zemřelého zpěváka Michaela Jacksona mohou žalovat jeho firmy v případech sexuálního zneužívání. Jacksonovi právníci nařčení odmítají.

Michael Jackson, jeden z nejprodávanějších hudebních interpretů všech dob. Ilustrační snímek

Článek

Dnešní čtyřicátníci Wade Robson a James Safechuck získali novou naději, že na firmách slavného zpěváka Michaela Jacksona vysoudí vysoké finanční odškodnění. Oba muži tvrdí, že Jackson je na přelomu 80. a 90. let minulého století, když ještě byli dětmi, opakovaně sexuálně zneužíval na svém ranči Neverland v Kalifornii.

Server BBC píše, že nový verdikt tak ruší soudní rozhodnutí z let 2020 a 2021, podle nichž firmy založené Jacksonem neměly povinnost je ochránit. V odůvodnění se mj. praví, že společnosti tehdy měly jediného akcionáře, kterým byl právě Jackson.

Michael Jackson nenašel klid ani po smrti. Zemřel před 10 lety

Kultura

Obvinění proti Jacksonovi ze zneužívání nezletilých se objevily mj. ve filmu Leaving Neverland z roku 2019. Pozůstalí po Jacksonovi tento snímek označili za „veřejný lynč“ a jsou přesvědčeni, že k žádným takovým činům nedošlo a že Robsonovi a Safechuckovi jde pouze o peníze.

Michael Jackson byl globální popovou hvězdou a zařadil se mezi nejprodávanější hudební interprety všech dob. Zemřel v roce 2009 ve věku 50 let.

Michael byl naivka, to ho zničilo, vzkázala Jacksonova rodina

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám