Hlavní obsah

Učitelka matematiky v Missouri měla zneužívat 16letého studenta. Spolužáci hlídali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestadvacetiletá učitelka matematiky z amerického státu Missouri skončila ve vazbě za to, že měla sexuálně zneužívat 16letého studenta. Jeho spolužáci přitom sloužili jako hlídači a o všem údajně věděl i studentův otec, který souhlasil s návštěvami pedagožky u něj doma.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Policisté podle deníku The New York Post zatkli učitelku minulý týden v Texasu, kam mladá žena uprchla, aby se vyhnula zatykači. První podezření na adresu pedagožky se objevila už v prosinci, když její intimní vztah s teenagerem nahlásil jiný student školnímu referentovi, který pak kontaktoval místního šerifa.

Obvinění jsou závažná. Mladá žena měla mít s chlapcem sexuální styk i v objektu školy, přičemž jiní žáci hlídali, aby dvojici někdo nepřistihl.

Pedagožka, čerstvě rozvedená matka dvou dětí, měla už dříve problémy s vedením školy. Nosila hluboké výstřihy, úzké legíny a pohybovala se prý „nepřiměřeně blízko“ u studentů.

Kauce čtvrt milionu dolarů

Když ji detektivové kontaktovali, popřela, že by měla se studenty sex. Až když koncem prosince získali na základě soudního povolení data z jejího mobilního telefonu, utvrdili se v podezření, že ke zneužití studenta skutečně došlo.

Od propuknutí aféry se žena ve škole, kde učila asi rok a půl, neobjevila. Střední škola Laquey High School byla jejím prvním pracovištěm. Mezitím byla propuštěna.

„Takové počínání je neomluvitelné a neodpovídá profesním standardům zaměstnance okresu. Jednali jsme okamžitě, jakmile jsme se o tom dověděli,“ potvrdil okresní superintendant Kent Stoumbaugh.

Žena nyní čelí obvinění z několika deliktů: ohrožování výchovy dítěte, znásilnění, sexuálního kontaktu se studentem a obtěžování dětí. Soud jí stanovil kauci na čtvrt milionu dolarů (5,6 mil. Kč).

S postihem musí počítat i chlapcův otec. Vyšetřovatelé jej viní, že nezákonný styk syna s učitelkou kryl. Rodič proto také skončil ve vazbě a soudce v jeho případě stanovil kauci na 50 tisíc dolarů (1,1 mil. Kč).

Učitelka z USA posílala 14letému žákovi své nahé fotky. Totéž chtěla od něj

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám