Hlavní obsah

U Tiffanyho hořelo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V přízemí ikonického luxusního klenotnictví společnosti Tiffany & Co na newyorském Manhattanu ve čtvrtek propukl požár, informovala agentura AP. Obchod na Páté avenue celosvětově proslavil film Snídaně u Tiffanyho (1961) s Audrey Hepburnovou.

Foto: Profimedia.cz

Hasiči před klenotnictvím Tiffany v New Yorku

Článek

Po rekonstrukci byl znovuotevřen letos na jaře.

Požár vypukl v historické desetipatrové budově, videozáběry již kolují na sociálních sítích. Na místě jsou hasiči. Zda byl někdo zraněn, v tuto chvíli není jasné. Klenotnictví později oznámilo, že oheň byl už zlikvidován a chystá se otevřít.

„Ve čtvrtek ráno před otevírací dobou obchodu vypukl požár elektroinstalace ve sklepě Tiffany Landmark na Páté Avenue v New Yorku. Požár byl mezitím uhašen a my pracujeme s newyorským hasičským sborem na přijetí preventivních opatření k zajištění bezpečnosti našich zaměstnanců a klientů,“ citovala stanice NBC z prohlášení společnosti.

„Očekává se, že obchod bude otevřen dnes později – po kontrole hasičů,“ dodala firma. Podle stanice zřejmě nebyl nikdo zraněn.

Kultovní šperkařskou firmu v roce 1837 založil klenotník Charles Lewis Tiffany. V roce 2021 klenotnictví koupila francouzská společnost LVMH, která je největším prodejcem luxusního zboží na světě. Vlajkový obchod na Manhattanu byl znovuotevřen v dubnu.

Reklama

Související témata:
Film Snídaně u Tiffanyho

Výběr článků

Načítám